lauantai 15. joulukuuta 2012

Hyvin rullaa!

Nimittäin tämä rullaverho, joka sai meidän keittiöstä uuden kodin itselleen. Melkoisen likainen ja haiseva tapaushan tuo suorastaan oli, mutta hyvin tehosi pyykinpesuaine, etikka ja juuriharja.  

Tämä peltipurkki sopii hauskasti yhteen rullaverhon kanssa. Sen paikka onkin hyllyssä, aivan rullaverhon vieressä.  Törmäsin äskettäin netissä samaan purkkiin ja eräs keräilijä olikin selvittänyt Keskolta tämän purkin alkuperää. Hänelle oli vastattu näin:  

"Tämän Lady Coffee -kahvipakkauksen historiaa on kysytty hiljattain ja silloin selvitimme sen taustaa. Johtaja Pekka Rontu (eläkkeellä oleva Paahtimon johtaja, joka oli tässä tehtävässä 60- ja 70-luvuilla) muisti, että tämä purkki oli ensimmäinen lahjapurkkien sarjassa ja tehtiin vuonna 1961. Näihin pakattiin milloin mitäkin Keskon Paahtimon kahvia asiakkaan toivomuksen mukaan. Siihen aikaan ei vielä ollut vakuumikoneita, joten kahvit olivat pehmeitä pusseja. Purkin oli suunnitellut Keskon oma mainostoimisto, mutta painosmäärästä ei ole tietoa."
(Lupa kysytty tekstin lainaamiseen.)

Lady coffee, Kesko oy, 1961.

5 kommenttia:

 1. Vau! Onpa todella hieno rullaverho! Miksei enää saa tällaisia? Varjelen itse omaa limenvihreää kukkarullaverhoani hengelläni ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, tykkään siitä itsekkin todella pajon. :) Yllättävän kestäviä ovat kuitenkin, hyvin kesti juuriharjan. Niin, ja vanhaahan kuuluu varjella.

  VastaaPoista
 3. Niin hieno! Onnea löydöstä ja onnistuneesta entisönnistä

  VastaaPoista
 4. ihanan hyväntuulisia kaupunkimaisemia!

  VastaaPoista
 5. Kiitos tiedoista. Minä löysin samanlaisen tosi hyväkuntoisen purkin tänään Kontti-Kirpparilta kolmella eurolla.:) Katsoin että Huutonetissä on myyty ko. purkkia jopa 30 eurolla. Tykkään niin että aion pitää itsellä. Lapsuudessani 60-luvulla meillä oli sama purkki kotona.:) Ihana muuten tuo verhokin!

  VastaaPoista